09-10-08

Thema fruit en het nieuwe klasgenootje!

We hebben al heel wat gedaan rond het thema fruit. Vandaag zijn we allemaal samen (ook de kindjes van juf Anouk, en de juf zelf mocht ook mee, hihi) naar de winkel gegaan om fruit te gaan kopen. Iedereen had een kaartje gekregen en moest zelf een stukje fruit zoeken. De winkel was wel een beetje klein voor 22 kleine en 2 grote kapoenen, maar we vonden wat we nodig hadden... appels, bananen, druiven, nectarines, ... Allemaal fruit om morgen fruitbrochettes te maken! Hieronder vind je 2 foto's van ons uitstapje!

T IMG_1566

T IMG_1567

We hebben er ook een nieuw 'klasgenootje' bij... Théophile de Krokodil! Hij helpt ons bij het rekenen en het lezen... en het is een grote snoeper hebben we vandaag ontdekt, maar hij eet ook wel heel graag fruit! Théophile zal elk weekend met 1 kindje mee naar huis gaan, samen met een klein schriftje. In dat schriftje mogen de kinderen dan vertellen (schrijven/tekenen) wat Théophile dat weekend allemaal uitgespookt heeft!

theophile

20:20 Gepost door Meester Tim in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-10-08

 

Vandaag hebben we in ons klasje een nieuw beloningssysteem ingevoerd, net als juf Anouk ook al gebruikte. Elke dag zal de meester in onze agenda één van de onderstaande symbolen tekenen.

decoration

Als de kinderen elke dag van de week een zonnetje hebben gekregen, krijgen ze op vrijdag een beloningsticker in de agenda. Om per dag een zonnetje te krijgen, moeten ze onze 3 afspraken naleven: stil zijn in de klas, vinger opsteken als we iets willen vragen/zeggen en niet zomaar rechtstaan van onze plaats en rondlopen.

Kinderen die 5 stickers kunnen verzamelen, die krijgen een kleine verrassing!!

 

Sommige kinderen kregen vorige week al een sticker in de agenda. Dat is omdat ze geen kruisjes hadden op de "plaslijst". We proberen om tijdens de speeltijd naar het toilet te gaan, zodat we niet tijdens de les moeten. Maar omdat we dat nog moeten leren mag elk kindje per week drie keer naar het toilet tijdens de les. Dan moeten ze wel een kruisje zetten. Wie op het einde van de week dan geen kruisje heeft, die heeft een knappe sticker verdiend!

17:59 Gepost door Meester Tim in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |